Pogosta vprašanja za snemanje porok

Veliko bodočih mladoporočencev, ki so v fazi najema poročnega snemalca, se prvič srečujejo z videografijo. Spodaj je nekaj njihovih najbolj pogosto zastavljenih vprašanj.

Zakaj naj se odločim za poročni video? Ali je sploh potreben?

To je v največji meri odvisno od tega, kako pomembno Vam je, da svoj poročni dan nekje v prihodnosti ponovno podoživite. Poročni dan (hitro) mine. Za ženina in nevesto velikokrat celo tako, da se zaradi prenatrpanega urnika in skrbi veliko stvari niti ne spomnita. In vse kar od poročnega dne ostane je spomin. Večina ljudi se strinja, da je poročna fotografija ena izmed pomembnejših poročnih storitev, ki lahko zagotovi prečudovit spomin na poročni dan. Poročni film ponuja nekaj drugačnega. Ta beleži podrobnost, ki jih fotografije ne morejo zajeti. Vsa čustva, ljubezen in veselje poročnega dne, solzo žalosti in skrbi očeta, ki pospremi svojo hčer do oltarja, prvi pogled ženina na prečudovito nevesto,… in najpomembnejše – izpoved ljubezni in obljube mladoporočencev. Nekje sem prebral, da je na nekem seminarju voditelj dejal: “Imam dve škatli. V eni so poročne slike vaših prastaršev. V drugi pa je poročni film iste poroke. Vzamete lahko le eno. Katero boste izbrali?” Kot zanimivost naj povem, da je bil odgovor skoraj soglasen - poročni video. Kaj bi vzeli vi?

Na vrh

Ali ponujate snemalne pakete?

Na spletni stani si lahko ogledate t.i. standardne pakete snemanja porok. Vendar pa je naše mnenje, da je poroka nekaj, kar ne sodi v »kalup« ali paket. Vsaka poroka je nekaj čudovitega, unikatnega in drugačnega. Zato se s storitvijo in ceno vedno prilagajamo tudi željam in potrebam bodočih mladoporočencev. Ponujamo tudi veliko možnosti, ki niso zajete v paketih ali opisane na naši spletni strani. Zato je dobro, da se dobimo na informativnem sestanku, kjer se najlažje dogovorimo o optimalnem obsegu storitve.

Na vrh

Ali snemate tudi v tujini?

Vedno radi pripovedujemo poročne zgodbe iz različnih koncev sveta. Mislim pa, da je samoumevno da bo cena snemanja zaradi dodatnih stroškov (potni stroški in nastanitev) nekoliko višja. V takem primeru pripravimo prilagojeno ponudbo za snemanje poroke izven meja Slovenije.

Na vrh

Kako ste na poroki oblečeni?

Če vas skrbi, da bomo prišli na poroko v kratkih hlačah ali jaknah z ogromnim napisom Storija Film, je odveč. :) Vedno se trudimo, da smo čim manj opazni. Običajno nosimo temna oblačila, s katerimi se najbolj zlijemo z ozadjem. Vsekakor pa se prilagodimo tudi željam zaročencev.

Na vrh

Koliko časa ste prisotni na poroki?

Enostavno. Toliko kolikor je potrebno, da bomo lahko povedali vajino zgodbo. No, če je ptorebno to časovno opredeliti smo običajno na poroki od začetka priprav neveste in ženina do vrhunca zabave po razrezu torte. V urah nekje od 8. ure zjutraj do 1. ure naslednjega dne. Če se izkaže da je potrebno dlje, pa tudi do jutra. :)

Na vrh

Se vam je že zgodilo, da se vam je na poroki pokvarila kamera?

Na porokah se dogaja marsikaj. Tudi take stvari. Zato skušamo biti na izredne situacije čim bolje pripravljeni. V ta namen imamo dodatno in rezervno opremo, ki nam omogoča, da snemanje poroke poteka nemoteno, neglede na morebitno okvaro opreme.

Na vrh

Kdaj lahko pričakujem končni izdelek?

Običajno ga vsak par želi že takoj naslednji dan po poroki. :) Mi pa želimo, da je dokončan vsaj do desete obletnice. No, pa šalo na stran… V našem interesu je, da izdelek oddamo v čimkrajšem možnem času. Paziti pa je potrebno, da zaradi hitenja ne pade kakovost izdelka. Zato načeloma ne postavljamo roka, ker bi nas to nehote pahnilo v hitenje le zato, da ujamemo dogovorjeni rok. Izdelek pa vsekakor lahko pričakujete nekje med 30 in 90 dni po poroki. Naj vas ne skrbi. Izkazalo se je, da je gledanje poročnega filma takrat, ko je spomin na poroko že nekoliko zbledel, še toliko »slajše«.

Na vrh